Cardiologul Marian Gașpar, trimis în judecată pentru luare de mită

marian Gașpar

Foto: Arhivă, Marian Gașpar (dreapta), când a fost anunțată reluarea operațiilor pe inimă la copii

Ancheta care îl vizează pe dr. Marian Gașpar, fost șef de secție la Institutul de Boli Cardiovasculare, a ajuns la final. Chirurgul a fost prins în 2022, în timp ce lua mită de la pacienți. În prezent, el își desfășoară activitatea la o clinică privată din Sibiu.

Chirurgul Marian Gașpar a fost reținut, în septembrie 2022, de ofițerii DGA care au descins în biroul său de la Institutul de Boli Cardiovasculare. Anchetatorii au organizat un flagrant și l-ar fi surprins pe medic în timp ce primea 1.000 de euro de la un pacient. Ancheta a fost finalizată abia acum, după aproape un an și jumătate.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului G.M., cercetat sub control judiciar pe cauțiune, pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită, faptă prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale). În fapt, s-a reținut că inculpatul G.M., în perioada 19.09.2022-26.09.2022, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins indirect şi primit, fără drept, de la mai multe persoane, diferite sume de bani în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu, în calitate de medic primar şi şef secţie Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara”, scrie în rechizitoriu.

Ancheta a fost realizată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, cu sprijinul ofițerilor DGA București și cei ai Serviciului Județean Anticorupție Arad.

Marian Gașpar va fi judecat la Tribunalul Timiș, pentru luare de mită. Medicul își desfășoară activitatea în prezent la Sibiu, într-o clinică privată.

About Post Author