„Cardinalul”, un film despre Iuliu Hossu, în premieră la Timișoara

cardinalul

„Cardinalul”, un film de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, va fi prezentat la Timișoara în 15 noiembrie. Proiecția are loc în Aula Magna a UVT și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Filmul „Cardinalul” prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, un exemplu de curaj și verticalitate în perioada încercării de convertire forțată în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, alături de care pot fi văzuți în film Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu și Bogdan Nechifor.

Proiecția de la Timișoara are loc în Aula Magna a Universității de Vest, de la ora 19. Intrarea este liberă. Invitații Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a UVT sunt regizorul Nicolae Mărgineanu, fiul marelui psiholog clujean greco-catolic Nicolae Mărgineanu, încarcerat pentru o vină închipuită între 1948 și 1964, precum și actorul Radu Botar. La finalul proiecției va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.