Caravana Rod, din nou la drum. Cultură în fața oamenilor / FOTO

caravana rod

Din săli de teatru și de cinema, direct la sate și-n periferie. Caravana Rod pleacă la drum și în acest an. Ea va ajunge, din nou, în zone în care accesul la cultură este unul limitat.

Timp patru luni, Caravana Rod devine festival itinerant. Nu ajunge în centre urbane și mainstream, ci va descinde în locuri din care lipsesc evenimentele culturale desfășurate live, în fața localnicilor. Caravana a ajuns deja, în luna trecută, în trei secții ale Penitenciarului Timișoara: cea principală (de pe strada Popa Șapcă), cea din cartierul Kuncz și cea din Buziaș.

„Pentru iulie am propus un set de șapte evenimente în șase localități. Ducem în turneu aceste filme greu accesibile publicului vizat, prezentate în proiecție publică gratuită, într-un program alături de spectacolul «Animal Crossing», al Teatrului Basca, sau de expoziții de fotografii captate chiar în comunitățile respective. În plus, împreună cu proiectul înfrățit UnLock, organizăm acțiuni similare și la centrele pentru adulți cu dizabilități din Lugoj și Găvojdia”, spune Florin Iepan, președintele asociației DocuMentor.

Unde ajunge Caravana Rod

Din această săptămână, turneul pornește din vestul Banatului timișean. Vor fi evenimente în aer liber, după cum urmează:

  • 14 iulie – Jimbolia – proiecție de film (Tigrul Albastru) + Teatrul Basca, cu piesa Animal Crossing – Piața Sf. Florian
  • 15 iulie – Sânnicolau Mare – proiecție de film (Belle) + Teatrul Basca, cu piesa Animal Crossing + caravană medicală + expoziție foto – în proximitatea Grădinii de Vară
  • 17 iulie – Nădrag – proiecție de filme (Belle și Păr) – în fața Casei de Cultură
  • 19 iulie – Centrul Educativ Buziaș – proiecție de film (Shelter)
  • 27 iulie – Dudeștii Vechi – proiecție de film (Belle și Păr); Expoziție foto – în parcul din centrul comunei

De asemenea, în zilele de 22 și 23 iulie, Caravana Rod va ajunge și la Timișoara, în zone care vor fi anunțate în zilele următoare. Caravana medicală desfășurată de Asociația Non Profit pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” va oferi, de asemenea, consulturi și analize gratuite la evenimentele menționate special.

About Post Author