Caragiale, în trei premiere în decembrie, la Teatrul Național Timișoara

Caragiale

Sursa foto: Adrian Pîclișan / TNTm

Teatrul Național din Timișoara a pus în vânzare biletele pentru cele trei spectacole ale căror premiere vor avea loc în luna decembrie. Prima e chiar de 1 decembrie. Toate cele trei producții sunt inspirate din texte semnate I.L. Caragiale.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie, de la ora 19, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera „Conul Leonida față cu reacțiunea”, de I.L. Caragiale, spectacol sesemnat de Felix Alexa, în cadrul programului CelebrART. Spectacolul recuperează acest text clasic în modernitatea lui extremă, în valențele teatrului absurd de la care se va reclama, un secol mai târziu, Eugène Ionesco, de pildă.
Din distribuție fac parteClaudia Ieremia și Ion Rizea în celebrele roluri ale Efimiței și Leonida, Matei Chioariu și Alina Ilea în rolul Saftei și în cel al lui Mițu, prima nevastă. Următoarea reprezentație este programată marți, 13 decembrie.

Tot marți, 13 decembrie, de la ora 19, la Studio Uțu va avea loc premiera „Amintiri din epoca de școală”, de Mihaela Michailov, în cadrul programului Clasic Contemporan. Așa cum declara autoarea, textul cercetează un fond emoțional comun legat de anii de școală. Spectacolul este semnat de Ion-Ardeal Ieremia. Distribuția aduce în fața publicului doi tineri și talentați actori ai trupei Teatrului Național, Alina Spiridon și Darius Zet. Scenografia este semnată de Inocențiu Ieremia, iar sound-design-ul spectacolului aparține muzicianului Horea Crișovan. Următoarea reprezentație, miercuri, 14 decembrie.

Vineri, 20 decembrie, de la ora 19, la Studio Uțu are loc premiera spectacolului „Breaking News”, un scenariu semnat de Mihaela Lichiardopol. Regizoarea a concentrat decupajele din proza lui Caragiale în jurul unui subiect care nu s-a perimat și nici nu s-a rafinat prea mult în ultimul veac: mass-media. Distribuția îi reunește pe Cătălin Ursu, Romeo Ioan, Cristian Szekeres, Daniela Bostan, Alecu Reus, Ana-Maria Pandele Andone, Iuliana Crăescu, Andrei Chifu și Ana Maria Cojocaru. Scenografia este semnată de Gabriela Strugaru-Popa. Următoarea reprezentație, sâmbătă, 21 decembrie.

Biletele sunt disponibile pe www.tntimisoara.com sau la Agenția Mărășești, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11 – 19, tel. 0256-201.117.

About Post Author