Cânt cu drag la tot Banatul: concurs pentru tinerii pasionați de folclor

folclor

Cei mai tineri artiști-instrumentiști iubitori de folclor sunt așteptați să se înscrie la un concurs organizat special în vremuri speciale. Cu vârste între 9 și 25 de ani, ei sunt invitați să fie parte a poveștii care poartă numele de „Cânt cu drag la tot Banatul”.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în lunile mai și iunie Concursul online de interpretare instrumentală „Cânt cu drag la tot Banatul”. El se adresează artiștilor-instrumentiști din folclor și vrea să promeze tinerii care își dedică talentul și pasiunea promovării muzicii din Banat.

Concursul se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: 9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani. Repertoriul ales trebuie să reprezinte zona de proveniență, iar interpretarea să fie, de preferință, într-un costum popular. Secțiunile competiționale sunt: instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier); acordeon, armonică sârbească; vioară. Participanții vor completa fișa de înscriere și vor trimite un video de maximum 3 minute cu interpretarea unei doine și /sau a unui joc până în 1 iunie, prin e-mail. Fișa de înscriere și regulamentul sunt disponibile aici.

Vor fi acordate 3 premii (I, II, III) pentru cele trei categorii de vârstă. Câștigătorii premiului întâi vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul. Cei de pe locurile doi și trei vor putea participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara. Juriul concursului va evalua participanții după mai multe criterii: interpretare artistică, tehnicitate, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate, aportul personal al interpreților.

About Post Author