Candidează Dacian Cioloș la postul de președinte al României? Vor decide oamenii

cioloș

Deputatul european Dacian Cioloș spune că e prea devreme să vorbească despre o candidatură la președinția României. La fel, și o eventuală candidatură pentru un nou mandat de parlamentar european. Dacian Cioloș a afirmat, la Timișoara, că nu urmărește cu orice preț să-și continue cariera politică.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a ajuns joi la Timișoara, după ce a avut o săptămână de întâlniri cu reprezentanții societății civile din orașele din zona de vest a României.

„E prea devreme să vorbim acum de candidaturi, cu atât mai mult de o candidatură la prezidențiale, o candidatură la europarlamentare… Alegerile europarlamentare vor avea loc la mijlocul anului viitor, deci mi se pare că e prea devreme. Oricum eu nu îmi pun problema să iau o decizie acum legată de o candidatură. Mai am un an dintr-un mandat, deci încă 20% din mandat îl am de exercitat. Evident că și aceste întâlniri o să mă ajute să iau și o decizie legat de felul și modul în care pot să fiu mai util cu o candidatură sau alta”, spune Dacian Cioloș.

„Până la sfârșitul anului, vreau să îmi dedic o săptămână pe lună pentru astfel de întâlniri cu cetățenii din toate orașele României. Trebuie să discut cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă, pe subiecte pe care le vom aborda în inițiative legislative și decizii în Parlamentul European. Pe altă parte, caut și confirmarea pe teren a unor observații pe care le-am făcut în ultimii ani, legate de felul în care societatea civilă organizată și mediu antreprenorial pot contribui la schimbările de care avem nevoie în România, dincolo de ceea ce politicul poate să facă”, explică fostul premier.

„Nu voi candida doar ca să am ce face”

Dacă va decide totuși să intre în cursa pentru prezidențiale, fostul premier susține că spune că o astfel de candidatură va fi una individuală, dincolo de susținerea unui partid.

„Dacă va fi o candidatură la europarlamentare sau la parlamentare ea o să aibă loc pe lista unui partid sau a unei alianțe. Dacă va fi la prezidențiale – e o candidatură individuală care, evident, se adresează tuturor cetățenilor și tuturor votanților, dincolo de susținerea din partea unui partid (…) În momentul în care îmi voi formula o candidatură, voi fi foarte clar și precis cui mă adresez și care e motivul pentru care candidez (…) Nu voi candida de dragul de a-mi continua o carieră politică ca să am ce face”, a conchis Dacian Cioloș.

Turneul național se desfășoară sub titulatura „Caravana România Europeană”. Fost premier între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, Dacian Cioloș a fondat partidul PLUS care a fuzionat ulterior cu USR. În 2021 a demisionat din USR și a creat o nouă platformă, REPER.

About Post Author