Campionat european de volei pe plajă, la Timișoara. Se joacă și în Piața Victoriei

volei

sursa foto: Unsplash / Miguel Teirlinck

Luna aceasta, Timișoara va fi găzdui Campionatul European de Volei pe plajă U22 masculin și feminin. Terenul principal de joc va fi chiar în Piața Victoriei, iar celălalt loc de desfășurare a competiției va fi Parcul Rozelor.

Timișoara a fost desemnată oraș gazdă a Campionatului European de volei pe plajă U22, masculin și feminin, de către Federația Internațională de Volei. Competiția sportivă va avea loc între 26 și 29 iulie și este o premieră pentru România, țară care nu a mai găzduit o competiție continentală de volei. Evenimentul este organizat de CSM Timisoara și Clubul Sportiv Tysa Youth Academy, cu sprijinul Federației Române de Volei și al Primăriei Timișoara .

Competiția va avea două puncte centrale de desfășurare, din care unul este chiar în Piața Victoriei, unde va fi montat terenul principal. Celălalt loc de desfășurare a întrecerilor va fi baza sportivă CSM din Parcul Rozelor. Complexul sportiv din Parcul Rozelor este, de altfel, cea mai mare bază sportivă din România dedicată beach volley-ului, cu opt terenuri pe care se pot desfășura activități în paralel.

Accesul spectatorilor va fi gratuit, în limita capacității de 500 locuri, atât pentru terenul din Piața Victoriei, cât și pentru baza sportivă din Parcul Rozelor. Organizatorii așteaptă peste 10.000 de spectatori pe durata Campionatului European.

Ar putea urma un campionat mondial

Campionatul European de Volei pe plajă va reuni 128 de participanți, 64 de echipe, câte 32 de echipe pentru întrecerea feminină, cât și pentru cea masculină, din peste 30 de țări. România va avea trei echipe pe tabloul principal pentru fiecare din cele două competiții.

Echipele vor fi împărțite în opt grupe a câte patru, urmând ca în urma rezultatelor obținute, cele mai performante echipe să intre pe tabloul principal jucând meciuri cu eliminare directă. Cele două finale se vor desfășura în 29 iulie, pe terenul din Piața Victoriei.

Timișoara are tradiție în voleiul pe plajă, baza sportivă CSM din Parcul Rozelor găzduind în ultimii ani opt competiții majore – campionate balcanice, campionate naționale sau turnee europene de senioare. Baza sportivă CSM va fi modernizată pentru a fi omologată la nivel internațional, cele opt terenuri urmând să fie echipate cu instalații de nocturnă și tribune moderne, ceea ce o va face eligibilă în anii ce urmează pentru organizarea Campionatului Mondial de Beach Volley.

About Post Author