23 ianuarie 2021

Cămine în Mișcare caută 10 artiști care să rescrie povești despre Banat. Are și premii

cămine în mișcare

Artiști din toată țara sunt chemați să pună în valoare poveștile Banatului. Proiectul Cămine în Mișcare lansează un concurs care va premia 10 proiecte al căror punct de plecare sunt istoriile strânse în ultimii trei ani.

Război. Deportare în Bărăgan. Strămutare. Colectivizare. Micul trafic. Revoluție. Reîmproprietărire. Doar câteva dintre etapele pe care foarte multe familii din Banat le păstrează în istoria lor. Poveștile lor sunt cumva similare, dar diferite, presărate cu drame personale, necazuri, mici bucurii, dorințe, vise.

Proiectul Cămine în Mișcare, aflat la ediția cu numărul trei, vrea să pună în valoare poveștile de viață ale oamenilor din Banatul rural și să le transforme în acte artistice, care să păstreze vii și să împartă cu restul lumii aceste istorii strict personale. Se caută, așadar, artiști vizuali, multimedia, scriitori sau jurnaliști care să creeze zece noi produse cultural-artistice. Acestea trebuie să pornească de la arhiva documentară a proiectului, realizată între anii 2017 și 2019 și disponibilă aici.

Propunerile de proiecte vor fi selectate în baza unui concurs care se desfășoară în perioada 30 septembrie – 18 octombrie. Juriul va decide în intervalul 19 – 21 octombrie, iar propunerile câștigătoare vor fi anunțate în 21 octombrie. Lucrările vor fi prezentate în iarnă, între 5 și 12 decembrie.

Vor fi 10 premii: 5 premii în valoare de 25.000 de lei pentru proiecte care se vor desfășura pe domeniul public/outdoor, respectiv 5 premii în valoare de 15.000 de lei pentru proiecte de interior/spații închise. Toate detaliile despre procesul de înscriere și regulamentul concursului se găsesc aici.

Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces este un proiect în Programul Cultural Timișoara Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: