Camil Mihăescu, despre spirale și Lumină, în Galeria Park / FOTO

Artistul vizual Camil Mihăescu revine cu un nou demers plastic. Expoziția „Revelatio – comprehensiunea spiralei” poate fi vizitată până în luna iunie, la Galeria Park, în Parcul Justiției.

Camil Mihăescu

Alb pastel, negru de cărbune, foiță de aur. Spirale și lumină. Despre ele „vorbesc” lucrările lui Camil Mihăescu, expuse deja la Galeria Park a Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Timișoara.

„La mai bine de 10 ani de când am fost acaparat de forma și simbolul spiralei, ea continuă să apară pe lucrările mele ca și când s-ar auto-desena. Mă simt ca un culoar de tranzit prin care acest «morfem» intră din nevăzut și iese, materializat, pe hârtia mea. Sunt bucuros că am putut să construiesc o nouă expoziție (poate ultima) pe acest subiect și să îmbin pe hârtie albul pastelului, negrul cărbunelui și lumina foiței de aur. Această pseudo-cromatică trebuie privită metaforic. Este vorba de binele, răul și spiritul din care este plăsmuită lumea. Să ne înălțăm întotdeauna privirea și gândul spre Lumină”, spune artistul.

Lucrările lui Camil Mihăescu pot fi văzute până în 18 iunie. Galeria Park a UAP Timișoara (în Parcul Justiției) este deschisă de luni până vineri, orele 9-12 și 14-17.