Călin Dobra se teme că PNL nu vrea stadion și institut oncologic la Timișoara. Nici un cuvânt despre centura de sud

dobra

Președintele CJ, Călin Dobra, vede în nuanțe sumbre viitorul Timișului sub viitoarea guvernare. Social-democratul se întreabă, pe Facebook, dacă nu cumva Executivul liberal va bloca mărețele proiecte ale județului. Printre acestea, stadionul sau institutul oncologic. Nicio vorbă însă despre centura de sud.

În plin proces de audiere în comisiile parlamentului a miniștrilor propuși de premierul desemnat Ludovic Orban, președintele CJ Timiș are dubii că proiectele sale vor fi susținute la București. Călin Dobra susține că „ieșirea PSD de la guvernare va avea efecte nefaste” asupra dezvoltării județului și crede că se poate ajunge la blocarea unor investiții. Este vorba, cu precădere, despre cele care depind de bugetul de stat.

Dobra se teme că nu va mai avea sprijin la București

Una dintre aceste investiții este viitorul stadion. Acesta este în faza licitației pentru studiu de fezabilitate. „După această procedură trebuie alocați bani pentru proiectare și execuție. Problema care se ridică în fața nostră este că pe bugetul de anul viitor trebuie prevăzuți bani pentru acest obiectiv. Cu cine vom discuta noi în continuare la Compania Națională de Investiții? Vor mai fi ei un partener al Consiliului Județean Timiș, așa cum s-a întâmplat până acum? Va mai fi Compania dispusă să ne susțină?”, se întreabă retoric Dobra.

Șeful CJ aduce în discuție și institutul oncologic, care n-a trecut, până la începutul lunii octombrie, după vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, dincolo de faza promisiunilor Dobra susține că „eforturile depuse pentru deblocarea proiect pot fi zădărnicite de anumite decizii ale noului guvern”, dar nu dă detalii. Investiția se află în faza actualizării documentației. „Și în acest caz trebuie prevăzuți bani pentru proiectare și execuție pe bugetul de anul viitor, de data aceasta al Ministerului Sănătății. Se va mai întampla acest lucru? Noul ministru va mai avea interesul să continuăm acest proiect blocat timp de decenii?”, mai notează Călin Dobra.

Ce sens are postarea sa? Același ca alte postări din ultimul timp ale liderului social-democrat, devenit foarte activ pe rețelele de socializare. Este doar „un semnal de alarmă asupra priorităților județului” adresat liderilor politici. Și conchide Călin Dobra: „schimbarea guvernului poate avea un impact greu de calculat la ora aceasta asupra județului”. Șeful CJ a uitat însă în postarea sa o altă investiție foarte importantă: centura de sud a Timișoarei, despre care nu se mai aude nimic. Asta, deși contractul e semnat în decembrie 2018 și în șase luni ar fi trebuit să fie gata proiectul, urmat de începerea lucrărilor pe teren.

About Post Author