Câini omorâți la Periam Port. Cu mâncare otrăvită, pusă intenționat în mai multe locuri

periam port

Mai mulți câini din Periam Port au fost omorâți, după ce în zonă ar fi fost pusă mâncare otrăvită. Localnicii care aveau grijă de căței sunt revoltați. Cei de la Direcția Sanitar-Veterinară suspectează că ar fi folosit antigel și este în desfășurare o anchetă. S-a autosesizat și Poliția.

„Noi am fost Laica, Vulpe, Gaplin și foarte mulți care nici măcar nu am avut un nume. Unii mai blănoși decât alții. Unii mai colorați, alții mai pătați. Dar toți iubitori, prietenoși și dornici de afecțiune. Am trăit în zona Periam Port, unde am fost abandonați de stăpânii noștri. Dormeam unde găseam un loc ferit de ger iarna și primeam mâncare din când în când de la turiști și localnici, până când mancarea a fost «îmbunătățită» cu otravă! Da, otravă! Am mâncat-o… căci ne era foame!”

Este postarea incredibilă a celor de la Rin Tin Tin – Asociația pentru Protecția Animalelor Sânnicolau Mare. Practic, o mână criminală a otrăvit peste 10 căței, dându-le mâncare otrăvită. „Nu deranjau cu nimic și erau foarte blânzi. Femelele erau sterilizate și toți erau deparazitați. Cineva a fost totuși deranjat și s-a gândit să-i otrăvească. Otrava, pregătită cu resturi de carne, a fost pusă premeditat în șase locuri, printre care o casă părăsită, unde dormeau noaptea. Cineva și-a dat un interes desosebit să nu scape niciunul”, ne-a relatat un cititor. Omul n-a lăsat lucrurile așa, ci a depus plângere la Direcția Sanitar-Veterinară, unde a dus și unul dintre cățeii morți.

Anchetă în desfășurare

Cei de la DSVSA fac acum analize. „În prima fază se suspectează o intoxicație cu etilenglicol. Luni probabil vom ști exact dacă este vorba despre această substanță. Vom face teste și pentru Furadan. După ce aflăm rezultatul testelor vom demara o anchetă”, explică Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș. Practic, cățeii ar fi putut fi otrăviți cu antigel.

Locuitorii din Periam Port spun că situația este cu atât mai gravă cu cât recipiente cu otravă au fost puse și în sat. „Câinii erau în port, într-o zonă în care oamenii obișnuiesc să se plimbe cu copiii. Nu au mușcat niciodată pe nimeni, erau mereu prietenoși. Trei au scăpat. Am găsit cadavrele altor trei, dar credem că în total au murit opt. Nu i-am găsit pe ceilalți, însă e greu de crezut că au supraviețuit. Nu știm cât de premeditată a fost acțiunea, așa încât să fi strâns și cadavrele”, ne-a declarat una dintre cele care aveau grijă de căței.

Cei de la Rin Tin Tin au un mesaj. „Facem un apel public. Încercăm să găsim martori, deoarece folosirea de substanțe toxice și letale este caz penal. De asemenea, dorim să atragem atenția proprietarilor de animale să acorde o atenție sporită în acea zonă”, spune voluntarii. Între timp, Poliția s-a autosesizat și ea în acest caz și face cercetări.

About Post Author