Burse de jumătate de milion de lei pentru artiști. De la Centrul de Proiecte

burse

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul Energie!- Burse de creație artistică. În total, aproape 40 creatori din mai multe domenii vor împărți o sumă totală de 500.000 lei.

Programul de sprijin pentru creatori și profesioniști Energie! face parte din Power Station, componentă principală a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, dedicată creșterii capacității sectorului cultural. Vor fi acordate în total 37 de burse, pentru creatori din domeniile: arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media. Suma este de 500.000 lei, ceea ce înseamnă că o astfel de bursă are o valoare de 13.500 lei.

Se pot înscrie pentru aceste burse artiștii care au experiență de cel puțin cinci ani sau au absolvit o formă de învățământ artistic, au un portofoliu consistent și propun un plan de creație și un eveniment public de prezentare a practicii lor artistice. Termenul limită este 21 noiembrie 2022.

„Sperăm ca acest mecanism, inedit în contextul cultural românesc, să încurajeze artiștii locali să se concentreze pe munca lor creativă și să deschidă practicile lor de lucru către public”, spune Corina Bucea, coordonatoarea strategiei Power Station în cadrul echipei curatoriale Timișoara 2023.

Alături de bursele de creație pentru artiști, programul Energie! mai include două mecanisme de sprijin pentru artiști și profesioniști din domeniul cultural: granturi de mobilitate și stagii profesionale.

Mai multe detalii despre procesul de înscriere și documentele necesare se găsesc AICI. Comisia de evaluare a dosarelor este, la fel ca la toate apelurile precednt ed finanțare, secretă. Numele membrilor vor fi făcute publice după finalizarea jurizării. Rezultatele finale vor fi anunțate în 8 decembrie. „Desfășurarea activității de creație artistică și a evenimentelor deschise publicului” trebuie programată în intervalul 16 decembrie 2022 – 30 iunie 2023.

About Post Author