Buluc la Pașapoarte. Sute de părinții stau la cozi cu copiii

pașapoarte

sursa foto: Facebook / MMTCG

Părinții au dat buluc miercuri, la Serviciul Pașaporte Timiș, pentru a le face documente de călătorie copiilor, fără programare. S-au format cozi imense, ghișeele fiind deschise până la ora 14.

Prefectura Timiș a decis că, de 1 iunie, va fi program special pentru copii, fără programare online, la Serviciul Pașapoarte. În consecință, miercuri dimineață, oamenii au dat năvală la mall, la cele două ghișee, pentru a primi bonuri de ordine. S-au format cozi uriașe, unde părinții așteaptă de mână cu cei mici să le vină rândul.

Comentariile de pe rețelele de socializare au fost grăitoare. „Ce cadou mai frumos pentru copilul nostru decât să-l bulucim în mulțime ore în șir de 1 iunie!”, „Un an întreg ai timp să faci asta. Fix de 1 iunie te găsești să ții copilul pe la cozi. Foarte frumoasă inițiativa dacă noi eram OK. Coada aia nu trebuia să existe” sau „Chiar nu înțeleg de ce îi chinuie pe copilași. Dacă tot erau liberi părinții, de ce nu ies la o înghețată, la plimbare, la drumeții?” sunt doar câteva dintre ele.

În haosul creat la mall, Prefectura Timiș a decis, miercuri, suplimentarea numărului de ghișee. „Mă bucură că inițiativa de a se lucra într-o zi liberă exclusiv pentru cei mici la Serviciul de Paşapoarte a găsit mulți doritori. Pentru că încă de la primele ore au fost multe solicitări, am suplimentat ghişeele şi am emis numere de ordine. Suntem totuşi limitați fizic de numărul cadrelor disponibile. Vă promit că vom repeta inițiativa în cel mai scurt timp! Îi asigur pe părinți că se va găsi înțelegere în această vară pentru cei ce vor să plece în concediu cu copiii”, a transmis prefectul Mihai Ritivoiu.

Programări la Pașapoarte se pot face și în alte județe, unde timpul de așteptare nu e atât de mare ca în Timiș.

About Post Author