Bugetul participativ al CJ Timiș: 3 milioane de lei și consultare publică

bugetul participativ

Bugetul participativ al CJ Timiș, ajuns la ediția a doua, așteaptă propuneri din partea cetățenilor, pe partea de procedură. În acest an va fi disponibilă suma de 3 milioane de lei, de trei ori mai mult decât în 2021.

Programul de bugetare participativă al Consiliul Județean Timiș a ajuns acum la o nouă ediție, cu un buget triplu, de 3 milioane lei. Regulamentul poate fi consultat AICI. Toți cei interesați pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii, cu valoare de recomandare, la Registratura generală a Consiliului Județean Timiș, sau prin e-mail, până în 7 martie.

Anul acesta, proiectele trebuie să fie din domenii precum educație, sănătate, servicii sociale, mediu/protecția animalelor/ecologizare, urbanism și arhitectură, turism, infrastructură de stimulare a economiei și afacerilor, infrastructură IT și de telecomunicații. O persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute.

Proiectele de pe bugetul participativ din 2021 sunt cuprinse pe lista de investiții în acest an. În cazul pistei de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata, cu o finanțare de 500.000 lei, a fost aprobat un contract de asociere cu Primăria Dumbrăvița. Procedura de achiziție publică privind atribuirea contractului de execuție lucrări va fi gestionată de CJ. Pe lângă pista de biciclete, anul trecut au primit finanțare alte două proiecte: Orășelul Siguranței – MINI – LUG (432.000 lei) și stații de mijloc de transport în Foeni și satele aparținătoare, Foeni și Cruceni (50.000 lei).

About Post Author