Bugetul a trecut de guvern. Merge în parlament, pentru dezbateri

bugetul

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021. Potrivit premierului Florin Cîțu, acesta rămâne în parametrii iniţiali și nu au fost făcute modificări importante. 

„Am aprobat Legea bugetului de stat pe 2021. Am aprobat Legea plafoanelor, a unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal – bugetar pentru 2021, Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021 (…) Varianta aprobată va fi făcută publică în momentul când bugetul va merge în parlament pentru dezbatere şi aprobare (…) Deficitul rămâne acelaşi. 

Din bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei, iar cheltuielile de personal, 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat, cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane de lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei”, a declarat, la finalul ședinței de guvern, premierul Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, „deficitul bugetului general consolidat, sau soldul bugetului general consolidat, este de 80.000 milioane de lei”. Au fost făcute câteva modificări, mai exact diverse transferuri de la unele capitole, pentru finanţarea unor proiecte de investiţii. Bugetul va merge la parlament pentru dezbatere.

Bugetul, speră Cîțu, fără amendamente

Întrebat dacă se aşteaptă la amendamente din partea coaliţiei de guvernare, Florin Cîţu a răspuns că nu. În cazul în care acestea vor fi depuse, legea ar putea fi retrimisă în Parlament.

„Vom vedea atunci care este soluţia. Eu, repet, nu cred că trebuie să depăşim acest deficit. Dacă cumva sunt amendamente aprobate în parlament care depăşesc deficitul, vom vedea care este soluţia, poate putem să retrimitem legea înapoi în Parlament şi aşa mai departe. Este un deficit agreat la nivel internaţional, unul care pune România în direcţia corectă în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîţu.