„Bros”, de Romeo Castellucci, deschide Anotimpurile FEST-FDR, la Teatrul Național Timișoara

romeo castellucci

sursa foto: Teatrul Național Timișoara

Teatrul Național Timișoara deschide, la finele lunii martie, Anotimpurile FEST-FDR. Primul spectacol este „Bros”, de Romeo Castellucci. Coorganizator al evenimentului este Istituto Italiano di Cultura di Bucarest.

Experimentul Bros pune în discuție noțiuni precum liberul arbitru, libertatea individuală, natura „grupului”, anihilarea gândirii, supunerea. Nu este uitată însă funcția teatrului, ca „organ de văz” al lumii, al civilizației, al societății. „Bros strânge legătura dintre actant și spectator până la aneantizare, până la schimbul de roluri. Actanții sunt recrutați, nu și-au învățat rolurile dinainte. Le învață în timp ce le execută. Au semnat un pact, declarând că vor respecta cu strictețe comenzile. Este un angajament pe care trebuie să îl respecte cu orice preț. Acolo se termină voința lor conștientă”, transmit reprezentații Teatrului Național Timișoara.

Spectacolele lui Romeo Castellucci sunt invitate în mod regulat de cele mai prestigioase teatre, festivaluri și teatre de operă din lume. Castellucci a fost director al secțiunii Teatru la Bienala de la Veneția, „Artiste Associé” la Festivalul de la Avignon și în prezent este „Grand Invité” la Trienala de la Milano și regizor invitat al Schaubhüne din Berlin. Festivalul d’Automne de la Paris a prezentat o antologie a operei sale timp de doi ani consecutivi. Romeo Castellucci are în palmares Leul de Aur la Bienala de la Veneția și două Măști de Aur pentru spectacolele sale de operă.

Spectacolul este recomandat publicului peste 18 ani. Sunt două reprezentații: vineri, 31 martie, și sâmbătă, 1 aprilie, ambele de la ora 20, în Sala Mare a TNT. Biletele pot fi achiziționate on-line, pe

About Post Author