Brazii de Crăciun pot fi aruncați și în spatele blocului. Cu termen limită

Brazii de Crăciun

S-au răzgândit, după ce și-au dat seama că noua regulă nu va fi respectată. Reprezentanții primăriei spun că brazii de Crăciun pot fi lăsați și pe stradă, până la o anumită dată. Inițial, timișorenii ar fi trebuit să care pomii la cele patru centre de colectare.

Primăria Timișoara anunța, în 6 ianuarie, noua regulă de colectare a brazilor de Crăciun: doar la cele patru puncte de colectare ale Retim. Timișorenii nu mai puteau lăsa pomii în zona pubelelor de gunoi, fiind amenințați cu sancțiuni serioase.

Întrebat, o zi mai târziu, dacă i se pare în regulă situația, primarul Nicolae Robu spunea că oamenii ar trebui să ducă brazii de Crăciun la centrele de colectare, exact așa cum i-au dus de la magazin sau din piață. Apoi, edilul șef a admis că se va căuta o soluție, pentru a se reveni la situația din anii anteriori. Atunci, pomii erau lăsați pe stradă, fiind adunați de mașinile de gunoi.

Soluția a fost găsită, în cele din urmă. Astfel, brazii vor fi ridicați de pe străzi de angajații Brantner, Retim și STPT, dar numai dacă sunt aruncați până în 20 ianuarie. Altfel, urmează amenzi. După această dată, va trebui să-i duceți la centrele de colectare ale Retim, în Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, str. A. Imbroane nr. 70 și la podul din Calea Șagului. Centrele sunt deschise de luni până vineri, între orele 9 și 19, respectiv sâmbăta, între orele 8 și 16.

About Post Author