22 ianuarie 2021

Brassy Competition: concurs pentru tinerii muzicieni pasionați de alămuri

brassy business

Photo: Dana Moica

Brassy Business – Brass International Days provoacă tinerii muzicieni români la un concurs care promovează creativitatea și scoate în evidență inedita personalitate a instrumentelor de alamă. Tot ce trebuie să facă este să trimită un material video care să îmbine cele două „ingrediente”.

Brassy Business – Brass International Days, eveniment realizat de Tribul Artistic și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), a debutat în această toamnă la Timișoara. Prima ediție a festivalului a inclus 3 concerte și 5 masterclass-uri susținute pentru 20 de tineri muzicieni români. Acum urmează un concurs.

Brassy Competition | Concurs pentru instrumente de alamă este un concurs național dedicat instrumentelor de alamă deschis tinerilor instrumentiști români cu vârsta între 14 și 30 de ani. Apelul este adresat tuturor celor care cântă la instrumente precum: trompetă, corn, trombon, trombon bas, tubă sau instrumente specifice fanfarei și orchestrei de suflători ca fligorn, bariton și eufoniu. Participarea la concurs se poate face ca solist sau grup, video-urile câștigătoare fiind recompensate cu premii în bani.

Tinerii muzicieni sunt invitați să creeze materiale video în care ingeniozitatea se îmbină cu măiestria interpretativă. Participanții se pot înscrie până la data de 1 noiembrie la una dintre cele 3 categorii:

  • City Funk – se va premia video-ul înregistrat în cel mai nonconformist / cool / neobișnuit loc urban
  • Brassy Attitude – se va premia cel mai bun video care include o interpretare muzicală acompaniată de dans și îmbrăcăminte inedită
  • Brassy Talent – se va premia cea mai bună interpretare individuală sau de grup

Înscrierile se pot face până la 1 noiembrie, prin trimiterea unui video inedit la adresa www.tribulartistic.ro/brassy-business. Juriul este format din artiștii internaționali invitați în cadrul acestei prime ediții: Flavius Petrescu (trompetă), directorul artistic al festivalului; Jose Reál Cintero (trompetă), șef de partidă adjunct la Beethoven Orchester Bonn; Timothy Page (corn), șef de partidă la Theater an der Elbe din Hamburg; André Melo (trombon); Tomer Maschkowski (trombon bas).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: