Bornă pentru punctul de frontieră de pe autostrada Timișoara – Belgrad. În toamnă e gata SF-ul

moravița

sursa foto: DRDP Timișoara

A fost stabilit locul în care va fi amplasat Punctul de Trecere a Frontierei de la Moravița spre Serbia, pe traseul viitoarei autostrăzi spre Belgrad. A fost așezată, simbolic, o bornă care arată kilometrul 0 al A9. În toamnă ar trebui să fie gata studiul de fezabilitate.

„Poziția viitorului punct de trecere a frontierei de la Moravița, de pe autostrada A9 Timișoara – Moravița, a fost stabilită zilele trecute, la a doua reuniune a Grupului de lucru la nivel de experți. Cu această ocazie, în locul unde va fi noul PTF, a fost amplasată și o bornă kilometrică simbolică – Km 0 al A9”, anunță DRDP Timișoara.

Părțile implicate în construirea viitoarei autostrăzi s-au întâlnit la Moravița.

„Detaliile referitoare la conexiunea între autostrada Timișoara – Moravița și autostrada Belgrad – Vatin și stadiul celor două proiecte au fost discutate la întâlnirea care a avut loc la Moravița și la care au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, CNAIR, DRDP Timișoara, Autoritatea Vamală din România, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, proiectantul desemnat pentru elaborarea studiului de fezabilitate – Search Corporation –, precum și reprezentanții Întreprinderii Publice a Drumurilor din Republica Serbia”, a precizat aceeași sursă.

Studiul de fezabilitate este în faza obținerii avizului de mediu. El trebuie să fie finalizat, cu toate avizele necesare,cel târziu în luna septembrie.

În această perioadă se lucrează la studiul geotehnic, pe baza căruia se poate face ulterior proiectarea structurii rutiere. Se forează, în aceste zile, în zona Liebling – Jebel.

About Post Author