Bombe din al doilea război mondial, găsite pe șantierul de la Centura de Sud. A intervenit ISU / FOTO

bombe

sursa foto: Facebook / ISU Timiș

Două bombe de aviație, a câte 50 de kilograme bucata, au fost descoperite duminică pe șantierul de la Centura de Sud. Pompierii de la Inspectoratu pentru Situații de Urgență Timiș au intervenit cu o autospecială pirotehnică nouă, pentru a le ridica.

„Prima misiune pentru noua autospecială pirotehnică intrată în dotarea ISU Timiș s-a dovedit a fi o reală provocare. Două bombe de aviație, fiecare cântărind 50 de kg, au fost descoperite la intrarea în localitatea Moșnița Nouă de către muncitorii de pe șantierul Centurii Timișoarei. Având în vedere complexitatea intervenției, întregul echipaj pirotehnic, format dintr-un ofițer și 3 subofițeri, din cadrul ISU Timiș s-au deplasat în grabă la fața locului”, a transmis ISU Timiș, pe Facebook.

Cele două bombe, rămase din al doilea război mondial, au fost preluate în siguranță de pompieri și urmează să fie distruse.

„Datorită dotărilor speciale de pe noua autospecială pirotehnică, elementele de muniție au fost manipulate cu grijă și transportate în siguranță la locul de depozitare”, precizează aceeași sursă.

About Post Author