Bogdan Nanu și-a dat demisia de la Colterm. Fritz i-a anunțat demisia

director adjunct

A durat două zile până când primarul Dominic Fritz a avut o reacție pe tema „director penal la Colterm”. Edilul a anunțat, într-o declarație de presă pe Facebook, că Bogdan Nanu a demisionat.

„În această dimineață am avut o întâlnire cu Bogdan Nanu, care m-a informat că și-a prezentat demisia din funcția de director general. L-am cunoscut când s-a oferit să ajute în situația incredibil de complexă și dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestația lui în ultimele luni a fost ireproșabilă, a venit cu soluții”, a spus Dominic Fritz.

Bogdan Nanu a venit la Colterm la finele anului trecut, pe un post de consilier al directorului. Apoi a devenit director adjunct, a anunțat concordatul preventiv și apoi a fost numit director general. Ulterior a apărut informația că Nanu a avut o condamnare penală, pentru că a folosit în interes personal banii unei firme pe care o administra. Era vorba de peste 450.000 lei, în 2001.

„A învățat din greșeli, dar nu mai are credibilitate”

„În această dimineață am avut o întâlnire cu Bogdan Nanu care m-a informat că și-a prezentat demisia din funcția de director general interimar Colterm (…) Prestația lui profesională în ultimele luni a fost ireproșabilă. A venit cu soluții atunci când căldura în oraș era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-și plătească facturile. A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvență și faliment. A reușit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulțumesc pentru asta.

Dar revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeași consternare ca și voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greșelile lui și a învățat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist și de bună credință este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conștient de asta”, a spus Fritz. Edilul a făcut doar o declarație de presă, fără să accepte întrebări.

About Post Author