Biografii romanțate, la librăria La Două Bufnițe. Brâncuși, Caragiale, Maria Tănase

la două bufnițe

Cea mai recentă colecție a editurii Polirom, Biografii romanțate, este lansată, în această săptămână, la Timișoara. Se întâmplă la librăria La Două Bufnițe.

Colecția Biografii romanțate de la Polirom a fost lansată oficial în luna septembrie. Vorbim despre un proiect editorial care se adresează celor celor interesați de viețile marilor personalități culturale române. Protagoniștii acestor romane biografice sunt sculptori, pictori, compozitori, cântăreți, dramaturgi, poeți, prozatori, povestea fiecăruia dintre ei fiind spusă, altfel, de reprezentanți ai noii generații literare.

În septembrie au apărut primele trei titluri: „Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare”, de Moni Stănilă, „Caragiale. Scrisoarea pierdută”, de Bogdan-Alexandru Stănescu, și „Enescu. Caiete de repetiții”. de Dan Coman. Săptămâna trecută și biografia romanțată a Mariei Tănase, scrisă de Simona Antonescu.

Colecția va fi lansată în această săptămână și la Timișoara, la librăria La Două Bufnițe, unde vin trei dintre autorii volumelor. Luni a fost Moni Stănilă, care l-a avut alături pe artistul plastic Silviu Oravitzan. Miercuri, 13 noiembrie, la ora 18.30, va fi prezentat volumul „Caragiale. Scrisoarea pierdută”, de Bogdan-Alexandru Stănescu, invitat alături de autor fiind scriitorul și criticul literar Mircea Mihăieș. Vineri, 15 noiembrie, de la ora 17, e „Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos”, de Simona Antonescu, iar invitată alături de autoare este Carmen Proteasa.