Bilanț de sărbători la ISU Timiș: aproape 70 de intervenții pe zi

giroc

Accidente, incendii, urgențe medicale, persoane fără adăpost ridicate de pe stradă. Acesta a fost „meniul” de sărbători pentru pompierii de la ISU Timiș. Au fost peste 820 de intervenții, din care mai mult de jumătate asigurate de echipajele SMURD.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” Timiș au tras linie și au socotit. În perioada 24 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, ei au intervenit în 823 de situații. Dintre acestea, 523 de intervenții au fost asigurate de echipajele SMURD.

A fost nevoie de prim ajutor în cazul a 459 de persoane, din care 41 au refuzat ulterior transportul la spital. „Principalele afecțiuni pentru care am fost solicitați au fost afecțiuni medicale – 257, traumatisme – 116, accidente rutiere fără persoane încarcerate – 21, alte solicitări și misiuni – 129”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, plutonier Elena Megherea.

Celelalte 300 de intervenții au fost asigurate de pompierii militari. Este vorba despre 22 accidente, din care șase cu persoane încarcerate, 153 de intervenții diverse, precum și 33 de incendii. Au luat foc, în această perioadă, atât imobile, cât și mașini.

De asemenea, pentru că vremea este deosebit de rece, pompierii au executat și 92 de misiuni pentru identificarea persoanelor fără adăpost, care dorm în stradă. Au fost identificate 17 persoane aflate în această situație, din care 12 au fost transportate la adăposturi. Cetățenii sunt rugați, de altfel, ca în cazul în care observă persoane fără adăpost să sune la 112, indicând locul în care se află acestea.

About Post Author