Beznă, mizerie și cabluri: ce văd polițiștii locali din șalupă

Polițiștii locali care patrulează cu șalupa pe Bega inventariază… „scăpările” de pe maluri ale Primăriei Timișoara. Vorbim despre iarbă necosită, copaci căzuți, coșuri de gunoi pline și toalete mizerabile. Numai în ultima lună au fost constatate 60 astfel de nereguli.

Șalupa de 30.000 de euro a Poliției Locale a ieșit din hibernare în luna martie, agenții începând să patruleze pe Bega. De atunci, au inventariat exact 232 de nereguli, din care 60 doar în ultima lună. Este vorba, în principal, despre chestiuni legate de întreținerea și curățenia malurilor canalului, operațiuni de care trebuie să se ocupe Primăria Timișoara.

„Principalele probleme au fost mobilierul urban deteriorat, iluminatul public nefuncțional în unele zone, vegetație necosită, rampe de deșeuri pe maluri, copaci căzuți în Bega, coșuri de gunoi și toalete neigienizate, cabluri căzute”, au transmis cei de la PLT. În acest an, agenții au dat 95 de amenzi, pentru consum de alcool, tulburarea liniștii publice, aruncarea de deșeuri sau formarea de rampe clandestine de deșeuri. Pe lângă patrularea cu șalupa pe Bega au fost organizate și cinci acțiuni de ecologizare, fiind depistate, de asemenea, 16 persoane fără adăpost, care au fost îndrumate către servicile sociale.

About Post Author