Beta 2022: Orașul ca bun comun, de descoperit într-o expoziție, în 11 cartiere

beta

Traseu urban de 23 de kilometri, cu peste 140 de lucrări din întreaga lume. Sunteți invitați să-l descoperiți la Bienala timișoreană de arhitectură – Beta 2022. În această perioadă se caută și voluntari, așa că sunteți invitați să vă înscrieți.

„Another Breach in the Wall” este expoziția principală a ediției din acest an a Bienalei timișorene de arhitectură – Beta 2022. Evenimentul are ca temă „Orașul ca bun comun”, iar expoziția curatoriată de Daniel Tudor Munteanu și Davide Tommaso Ferrando, va fi dedicată exclusiv proiectelor capabile să genereze spații urbane excepționale prin punerea în discuție a legilor, regulilor și codurilor după care sunt produse și locuite orașele.

Expoziția va lega 11 cartiere, fiind „desenată” pe o lungime de 23 kilometri. În Palatul Ștefania, unde Centrul de Proiecte al PMT a primit recent câteva spații, vor fi expuse cele mai delicate lucrări.

Beta 2022 are loc în perioada 23 septembrie – 23 octombrie și aduce în prim-plan orașul, în încercarea de a investiga relația personală a fiecăruia dintre noi cu spațiul în care trăim. Poți deveni participant activ în propriul oraș. Cum poți face asta mai simplu dacă nu implicându-te în executarea de instalații urbane? Sau în crearea replicilor arhitecturale, artistice care vor fi instalate de-a lungul celor 23 de kilometri? Sau că poate ți-ar plăcea să te ocupi de amenajerea spațiului din Palatul Ștefania. Dacă vrei să fii parte din Beta 2022, completează ACEST FORMULAR și înscrie-te.

Beta 2022 este un proiect cultural al OAR / Filiala Timiş, co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură, și de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara.

About Post Author