Beta 2020: Bienala de arhitectură caută proiecte, are premii de 14.000 de euro

beta 2020

Arhitecți, urbaniști, peisagiști, IT-iști, sociologi și nu numai, din România, Ungaria și Serbia, sunt așteptați să-și înscrie proiectele pentru expoziția-concurs Beta 2020. Bienala timișoreană de arhitectură va avea loc în perioada 25 septembrie – 25 octombrie, în Timișoara.

A treia ediție a Bienalei timișorene de arhitectură – Beta 2020 are ca temă generală responsabilitatea față de mediul construit și față de ceea ce nu am construit încă, scopul final îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele. Expoziția-concurs Beta 2020 este unul dintre principalele evenimente din cadrul bienalei.

Concursul se adresează tuturor celor care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design / ingineri, IT-ști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi. Pot fi din România, Ungaria și Serbia.

Șapte categorii, premii de 14.000 de euro

La concurs pot fi înscrise lucrări din ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii), inclusiv eseuri sau fotografii care abordează tema generală a bienalei. Sunt șapte categorii: Spațiu construit, Spațiu interior, Spațiu public, Lucrări de licență, Inițiative / Experimente / Viziuni, Eseu și Fotografie. Termenul limită de înscriere a lucrărilor în concurs este 30 iulie. Mai multe informații se găsesc aici.

Premiile sunt în valoare de 14.000 de euro: 7 premii a câte 1.000 de euro fiecare, respectiv 14 mențiuni a câte 500 de euro. Juriul este format din Anna Puigjaner Barberá (ES), René Boer (NL) și James Taylor-Foster (UK/SE) – pentru categoria Eseu, Laurian Ghinițoiu (RO), Relja Ivanic (SRB) și Norbert Juhasz (HU) – pentru categoria Fotografie, respectiv Vlad Sebastian Rusu (RO), Maja Lalić (SRB), Péter Klobusovszki (HU), Matevz Celik (SLO) și Diana Dina (UK) pentru celelalte categorii. Bienala timișorene de arhitectură – Beta 2020 este organizată de Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România.

About Post Author