Bd. Sudului, la 11 luni de la începerea șantierului. Ce mai e de făcut / FOTO

sudului

Degeaba și-a „asumat” constructorul să termine până în 15 iunie șantierul de pe Bd. Sudului. Nu s-a întâmplat și, la cum arată situația din teren, mai durează puțin. Între timp, locuitorii din zonă așteaptă vremuri mai bune, fără praf și tranșee.

Lucrările de pe bd. Sudului a început în iulie 2020. S-au făcut diverse lucruri pe șantier, apoi s-a oprit totul, pentru că a venit iarna. Ordinul de reîncepere a lucrărilor a fost semnat în februarie, așa că, teoretic, de atunci ar fi trebuit să fie „acțiune” non-stop în zonă. În prezent, carosabilul a fost lărgit la patru benzi și s-au făcut, dar nu integral, amenajări la trotuare. Nu sunt gata nici pistele de biciclete.

Potrivit contractului, totul ar trebui să fie gata în 10 luni. „Constructorul și-a asumat 15 iunie ca dată de finalizare a lucrării. Mai sunt zone care mai au nevoie de retușări”, răspundea viceprimarul Ruben Lațcău, într-un comentariu pe Facebook, undeva la începutul lunii.

Nu e gata însă, iar la „retușări” mai e lucru. O plimbare pe Bd. Sudului include în „peisaj” borduri nemontate, trotuare nefinalizare și mormane de nisip. De fapt, nu e nimic care n-ar putea fi rezolvat în câteva zile, cu o mobilizare mai serioasă. Cei de la PMT afirmă că lucrările ar putea fi gata în această săptămână, deci în termen.

Lucrările de pe Bd. Sudului sunt executate de Porr Construct și subcontractanții Path’s Route SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL. Totul costă bugetul local aproape 11 milioane de lei.

Foto: Alex Valentin-Pokus