Baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu, lucrări cu întârziere. Nu va fi gata la timp

bază sportivă

Lucrările la prima bază sportivă care se construiește la Timișoara în ultimele trei decenii sunt oprite. Motivele nu sunt foarte clare, dar este sigur că termenul de execuție va fi depășit.

Șantierul de pe strada Costică Rădulescu, în apropierea Stadionului „Dan Păltinișanu”, ar fi trebuit să fie gata în septembrie. Aici este în construcție prima bază sportivă ridicată de la zero de care va beneficia Timișoara în ultimii peste 30 de ani. Nu se lucrează însă de mai multe zile.

„Voi vorbi cu doamna directoare de la CNI, pentru că văd că stagnează lucrările de două-trei săptămâni. Poate sunt și perioadele de concedii acum, dar, din punctul meu de vedere, nu e în regulă. Se apropie finalul celor nouă luni, din decembrie, de când s-a dat autorizația. Ni s-a explicat ultima dată că așteaptă firma care să monteze gazonul (…) Din punctul meu de vedere, lucrările acolo nu se vor finaliza într-o lună. Se mai așteaptă ceva pentru interior. Noi ne-am făcut treaba, am rezolvat problema utilităților. La gaz mai trebuie făcut racordul”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Noua bază sportivă este ridicată prin Compania Națională de Investiții, pe un teren de 14.000 mp. Contractul de execuție a fost atribuit în toamna lui 2020, pentru 5,9 milioane de lei, cu TVA. Lucrează aici TPS Engineering & Asociații, cu subcontractanții Concrete & Design Solution SRL și Constructim SA. Baza sportivă va avea un teren de joc standard, instalație de nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Va fi amenajat și un teren mic, de 20/40 mp, pentru minifotbal, baschet sau handbal.

About Post Author