Bătrân de 90 ani, înșelat cu 5.000 lei. Escrocii, prinși după 8 luni în vamă

bătrân

sursa foto: Unsplash / Eduardo Soares

Un bătrân de 90 de ani a fost tras pe sfoară de doi tineri, care l-au lăsat fără 5.000 de lei. Îi spuseseră că vor bani pentru construirea unui spital și s-au oferit să-l ajute să scoată bani din bancomat. Ei au fost prinși opt luni mai târziu, în timp ce voiau să iasă din țară.

Nonagenarul a fost abordat de doi tineri în zona Pieței 700, la începutul lunii martie. I-au spus că strâng bani pentru construirea unui spital și l-au convins să le dea 1.000 lei. Au mers cu el la un bancomat, chipurile să-l ajute, și, după ce bătrânul a introdus codul PIN, unul dintre cei doi a scos 5.000 de lei. Apoi s-au făcut nevăzuți. Bărbatul și-a dat seama că e ceva în neregulă și a anunțat poliția.

„În urma investigațiilor efectuate, la data de 3 noiembrie, polițiștii au identificat doi bărbați, în vârstă de 28 și 30 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, în timp ce încercau să părăsească țara prin vama Borș, din județul Bihor. Ambii au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara, pentru audieri”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore în urma audierilor. Ei sunt cercetați penal pentru înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

About Post Author