24 octombrie 2020

Bărbătește și fără eschivări, Nicolae Robu s-a spălat pe mâini de ACS Poli: Rămân un simplu privitor

Spune că s-a milogit timp de patru ani după bani și s-a zbătut de unul singur, dar gata! ACS Poli a retrogradat în Liga a III-a și și-a pierdut, cu această ocazie, și cel mai mare suporter. Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, că pune capăt „pentru totdeauna” implicării sale în fotbalul local.

În teorie, la Timișoara, în epoca Robu, titluri de campioni la sporturile de echipă ar fi trebuit să devină o obișnuință. Realitatea a fost însă alta: cu excepția rugbyului, formațiile alb-violete s-au zbătut, mai tot timpul, în mediocritate. ACS Poli, echipa de suflet a primarului, a reușit, în acest sezon, „performanța” de a retrograda în Liga a III-a și nimeni nu poate spune cât de departe este clubul de desființarea propriu-zisă.

Un lucru este cert: Robu a decis să nu se mai ocupe de echipă! Edilul a postat un mesaj pe Facebook în care își arogă meritele pentru efemerele succese ale lui ACS, dar spune că nu are nicio vină pentru situația rușinoasă la care s-a ajuns. De ce a simțit nevoia să scrie asta? Simplu: „Am datoria să-mi clarific poziția, bărbătește, fără eschivări, așa cum îmi e în fire”.

„M-am zbătut aproape de unul singur din 2015 încoace să asigur finanțare acestei echipe, rugându-mă în stânga și-n dreapta. Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala. Extrem de puțină lume mi-a răspuns, majoritatea prieteni sau în orice caz apropiați, care de fiecare dată au declarat că o fac pt mine. Le mulțumesc tuturor! Ajunsesem într-o bună postură în 2017, cu un lot bun, cu care am reușit să învingem CFR Cluj la Timișoara, într-un meci memorabil -și am fost prima echipă care am făcut-o!- și imediat apoi pe veșnica noastră rivală Dinamo, la București. ANAF Timiș ne-a luat, însă, toți banii de la Ligă dedicați susținerii turului -720.000 euro!-, lucru care nu s-a mai întâmplat niciunei echipe nici până atunci, nici după, deși cel puțin jumătate aveau datorii la stat mai mari ca noi! Acest fapt a însemnat începutul sfârșitului”, notează primarul. Robu le mulțumește apoi lui Radu Birlică, lui Viorel Boiț și lui Vivi Răchită.

Edilul mai spune și că, „urmare a strădaniilor mele și a bunăvoinței d-lor Marian Iancu și Viorel Boiț, în posesia palmaresului istoric «Poli Timișoara» de la 1921 până în prezent și a drepturilor asupra numelui «Poli» și a derivatelor și culorilor alb-violet în fotbal”. El anunță și că asociația ACS POLI, având ca membri asociați Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara, este în insolvență.

„Acestea fiind zise, anunț că eu pun punct pt totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere. Dacă există persoane / firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați -CLT, CJT, UPT-. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât”, conchide Nicolae Robu, care încheie cu „Hai Poli!”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: