Bani publici pentru proiecte culturale: cine, cum și de ce? Conferință organizată de PMT și Centrul de Proiecte

proiecte culturale

Cine și cum dă bani pentru proiectele culturale, inclusiv pentru Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii? Primăria Timișoara și Centrul de Proiecte organizează conferința „Finanțarea publică a proiectelor culturale”, la care sunt invitați atât reprezentanți din administrație, cât și operatori sau manageri culturali privați.

Discuția despre finanțarea culturii promisă în urmă cu câteva săptămâni de primarul Dominic Fritz se întâmplă la început de iulie. PMT și Centrul de Proiecte pun la cale conferința „Finanțarea publică a proiectelor culturale”, care va avea loc luni, 4 iulie, la Cinema Victoria.

Dacă lucrezi în administrația publică locală sau în echipa unei instituții finanțatoare în domeniul culturii, dacă ești specialist în politici culturale, operator sau manager cultural, ești invitat să participi. Vor fi prezentări și discuții despre rolul, principiile și formele alocării de fonduri publice pentru proiecte culturale de la bugetul local. Vor oferi informații și exemple reprezentanți ai mai multor autorități finanțatoare ale proiectelor culturale din România.

„Vrem să dezvoltăm un forum de învățare și dialog care să faciliteze profesionalizarea și inovația în finanțarea publică pentru cultură. Ne dorim în primul rând îmbunătățirea sistemului propriu de finanțare și facem acest lucru într-un context deschis, colaborativ, bazat pe schimb de experiențe”, transmit cei de la CdP. Cei interesați trebuie doar să completeze, până în 3 iulie, un formular de înscriere, care se găsește AICI.

About Post Author