Bani de la guvern pentru trei comune afectare de inundații. Cei mai mulți, la Găvojdia

inundații

foto: Arhivă

Guvernul a alocat, joi, fonduri pentru trei comune din județul Timiș, afectate de inundații în perioada iunie – august. Cu acești bani vor fi refăcute drumuri și podețe și se vor face lucrări la un mal afectat.

În ședința de guvern de joi, la inițiativa Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, au fost alocate fonduri pentru trei comune din județul Timiș. Banii, în total 551.000 lei, provin din Fondul de intervenție la dispoziția guvernului și vor merge către Găvojdia, Nădrag și Știuca. În aceste localități au fost inundații în această vară.

„În Găvojdia se vor reface podul distrus complet, traversările pietonale distruse, drumul comunal inundat şi avariat (1,79 km) din satul Sălbăgel, străzile inundate şi avariate din satul Sălbăgel (0.58 km) și străzile inundate şi avariate din satul Lugojel (1,5 km). În Nădrag se vor face lucrări de apărare a malului afectat (0,03 km). În Știuca se va interveni la podeţele distruse în satul Zgribeşti și străzile inundate și avariate (0,5 km) în același sat”, a explicat secretarul de stat Cătălin Iapă.

Suma va fi împărțită astfel: 28.000 lei către Știuca, 33.000 către Nădrag și 490.000 de lei către Găvojdia.

About Post Author