Banat Brunch și Șură de cultură: sfârșit de săptămână plin la Pietroasa

șură de cultură

Mai mult decât un Banat Brunch vă așteaptă în weekend la Pietroasa. Puteți (re)descoperi această parte de Timiș printr-un eveniment care aduce laolaltă bunătăți locale, muzică și fotografie. Se deschide, așadar, în premieră, Șură de cultură.

Gospodăria profesorului Martinescu, din Pietroasa nr. 53, așteaptă din nou oaspeți la finele săptămânii. De această dată, evenimentele au loc sâmbătă, 13 august, și duminică, 14 august. În prima zi sunteți invitați la o nouă ediție Banat Brunch, care se va desfășura între orele 11 și 13.

Meniul include, printre altele, pastă de brânză de vacă cu ceapă, salată de vinete, cârnați din pișcandar, mâncare de ardei cu ou, telemea și caș de oaie, fasole bătută cu ceapă și ulei, pită în țăst, supă de rață cu tăiței, ceaun cu carne de vițel și castraveți murați, clătite cu gem de merișoare și afine sau pancove.

Între orele 13 și 15 puteți face drumeții la cascada Șopot, cu oprire la biserica de lemn din Crivina, construită în 1676.

Puteți apoi înnopta fie în grădinile casei, într-un cort, fie la pensiunile din zonă, pentru ca duminică, 14 august, să participați la primul eveniment Șură de cultură. Este vorba despre un concert al trupei VanDerCris (Horea Crișovan, Florin Cvașa, Marcelle Poaty-Souami, Dănuț Blaga, Lucian Nagy), însoțit de o expoziție foto cu povești adevărate ale locuitorilor din Ținutul Pădurenilor, surprinse de Horea Preja și Cristian Tzecu.

Înscrierile pentru Banat Brunch se pot face AICI, dar puteți merge și direct la Pietroasa.

About Post Author