Banat Brunch se întoarce la Castelul Nikolici din Rudna

banat brunch

Castelul Nikolici, de la Rudna, așteaptă din nou oaspeți. În weekend are loc a doua ediție a Banat Brunch, așa că sunteți așteptați să încercați o nouă experiență.

Conacul şi domeniul de la Rudna au aparţinut baronului Nikolici, parte a unei bogate și influente familii de origine sârbă din Ungaria, un nume de referință pentru nobilimea din Timiș. Castelul a avut o istorie agitată și, după al Doilea Război Mondial, a devenit casă de promenadă, iar apoi subunitate de grăniceri. Prin anii ‘60 a ajuns sediu de CAP și, după Revoluție, a venit dezastrul.

În 2002, domeniul, cu castel cu tot, a cumpărat de Maria şi Willie Radermacher. Cei doi au devenit atunci, practic, proprietari peste niște pereți, pentru că hoții furaseră tot. Se lucrează câte puțin, dar renovarea merge greu. Banat Brunch 2022 la Castelul Nikolici are loc sâmbătă, 6 august.

Program

orele 11 – 13

Brunch în curtea Castelului Nikolici. Concert formația The Other You”

orele 13 -15

Vizită în castel și la capela unde sunt îngropați membrii familiei Nikolici. Vizită la biserica sârbească construită de baronul Nikolici. Plimbare pe malul Timișului – platanul de 400 de ani. Vizită în ferma de animale de la castel

Meniul cuprinde, la aperitiv, platouri cu brânză de oaie și capră, telemea de vacă, unt de casă, smântână de casă, chiftele sârbești cu mărar, pâine de casă cu zacuscă, pastă de untură cu jumări de porc vietnamez, salată de vinete, castraveți și roșii de grădină, salată de cartofi cu șonc și ceapă, ardei cu pastă de brânză de capră și urdă, pastă de ardei iute.

Felul principal este compus din ciorbă de legume de vară cu smântână și ardei iute, gulaș cu găluște de făină, carne de porc vietnamez rumenită în tavă, cu cartofi, găluște cu cartofi. La desert sunt sucitură cu nucă, sucitură cu mac, sucitură cu brânză de capră și chec cu fructe de vară.

Pentru că se anunță o zi fierbinte, veți avea la dispoziție și… hidratare: apă, siropuri de soc, nuci verzi sau căpșuni, ceai de gingko biloba, tei sau de mentă, dar și cafea.

Vor fi și producători locali de miere, legume, dulceață și conserve sau brânză, dar și artizani. Copiii vor avea la dispoziție punguțe cu semințe pentru hrănitul păsărilor și animalelor din curtea castelului.

Vă puteți înscrie aici, dar puteți merge și direct la castel, la Rudna.

About Post Author