15 ianuarie 2021

Banat Brunch, la Deta. Casa Ferch așteaptă oaspeți

banat brunch

Seria scurtă Banat Brunch din 2020 se încheie în acest weekend la Casa Ferch din Deta. Sunteți așteptați să încercați delicioasa bucătărie a nemților din Banat și să descoperiți un oraș cu poveste.

Ultimul eveniment din seria Banat Brunch 2020 are loc sâmbătă, 12 septembrie, în Deta. La Casa Ferch va fi celebrată, din nou, diversitatea culturală a Banatului. În Deta, populația de etnie germană a jucat un rol important timp de zeci de ani. Între timp, unele lucruri au dispărut, multe s-au păstrat, iar altele s-au transformat. Bucătăria locală este un bun exemplu și acum aveți ocazia s-o testați.

Ziua începe la ora 11, cu prezentarea Casei Ferch, aflate în Deta, pe str. Victoriei nr. 27. Menționată pentru primă dată în 1885, ea a fost mulți ani domiciliul familiei dr. Josef Ferch, verișor al pictorului bănățean Franz Ferch. Restaurată, ea este deschisă acum pentru turiștii care vizitează Deta.

Urmează o experiență… delicioasă, cu un meniu pe cinste. El include salată de vinete, salată de legume și carne, Leberpastete – pastă de ficat, Wurstsalad -salată cu cârnăciori, Liptauer dulce și iute, cârnați afumați de casă, pâine cu untură și ceapă, ciorbă de legume cu găluște de carne, papricaș cu legume și carne de porc la ceaun, sarmale în foi de varză dulce, mămăligă cu șuncă prăjită, Apfelstrudel sau clătite cu jeleu de casă.

Între orele 13 și 14 este programat un tur ghidat în Deta. De asemenea, între orele 11 și 15 are loc un târg de produse locale. Producători din Deta, Rudna, Voiteg și Livezile aduc legume, fructe, dulcețuri, siropuri, lavandă sau produse lactate de la producători locali. Sunt și demonstrații de dansuri șvăbești cu prof. Hansi Muller, jocuri cu apă sau, pentru cei mai cuminți, o incursiune în grădină, la cules de fructe.

Detalii și înscrieri, aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: