Banat Brunch în Ronaț. Haideți să descoperiți Grădinescu

banat brunch

Dacă nu sunteți în vacanță și aveți poftă de-o experiență inedită chiar în oraș, puteți merge sâmbătă în Ronaț. La GreenFeel, o altfel de grădină urbană, are loc o ediție Banat Brunch.

„Dincolo de calea ferată vă poftim într-o călătorie spre o lume în care se amestecă nostalgia pentru satul bunicilor cu deschiderea pentru tehnologiile prezentului și preocuparea pentru cum va arăta lumea în viitor. Vă îmbiem cu gusturi din Ardeal, strămutate odată cu părinții și devenite pentru noi, născuți în Timișoara, gustul copilăriei”, sună invitația celor de la GreenFeel.

Aflat la granița dintre oraș și sat, GreenFeel este un loc în care grădinăritul urban comunitar a primit un nou suflu. Dacă ați crescut la bloc, în perioada comunistă, sigur vă amintiți culturile de roșii și ardei ale vecinilor și grija cu care trebuia să bateți mingea, ca să nu le distrugeți. Aici, în Ronaț, sunt, din nou, culturi de roșii și ardei, iar programul Grădinescu, implementat de Fundația Comunitară Timișoara, a prins foarte bine.

Sunteți invitați să descoperiți acest spațiu la o ediție în premieră Banat Brunch, pe str. Păstorilor, nr. 20.

Program

orele 11 – 13 – Brunch

orele 13 – 15 – Tur ghidat – povestea cartierului Ronat spusă de istoricul Ioan Hațegan

orele 11 – 13 – Ateliere și activități
Turul grădinilor – despre biodiversitate și permacultura
Vizionarea filmului Turnul #urmatorulnivel”
Colțul cu cărți
Atelier de modelaj in lut
Atelier de făcut văiugă (cărămidă nearsă) împreună cu Atelier Terrapia, cu pământ de Ronaț și cu fibre locale

orele 17 – 18,30 – Spectacol de teatru „Animal Crossing”, cu Teatrul Basca

Meniul zile include, la aperitive, salată de vinete, zacuscă, salată orientală., șnițele, chiftele, slănină, șuncă, cârnați de casă, plăcintă cu brânză de oaie, telemea de oaie de la ciobanul din Lenauheim, smântână, roșii, ardei, ceapă ardei umpluți cu branză și mărar sau castraveți de grădină. La felul principal veți avea ciorbă de pui de casă, supă de zarzavat, sarmale cu mămăligă dată la cuptor, gulaș la ceaun, mâncare de fasole verde și conopidă coaptă la cuptor cu ouă de casă, brânză și smântână. Desertul include griliaș cu nuci caramelizate, prăjitură cu fructe de sezon, prăjitură cu miere de albine, papanași cu brânză de vacă fierți și dați prin pesmet, fructe proaspete. Vor fi de băut cafea, sirop de soc, limonadă și bere artizanală facută în casă de Deer Beer.

Înscrierile se fac AICI.

About Post Author