Băile Herculane primesc 3 milioane de euro de la UE, pentru modernizare

băile herculane

Aproape 3 milioane de euro are de cheltuit, în următorii trei ani, primăria din Băile Herculane. Banii, care vin de la UE, sunt pentru reabilitarea a șase obiective din oraș. Totul, în ideea ca vechea stațiune să nu mai arate ca o ruină.

Primăria Băile Herculane a câștigat o finanțare de 14,1 milioane de lei, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Banii vin, mai exact, prin Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Contractul a fost semnat marți, 2 iulie, la sediul ADR Vest, de primarul Cristian Miclău.

Proiectul are ca obiectiv revitalizarea stațiunii Băile Herculane, prin intervenții în infrastructura de turism. În următorii trei ani se va interveni prin lucrări de construire/ reabilitare/ modernizare/ amenajare/ dotare la Izvorul Domogled, troița de pe strada Domogled, Casa Piticilor / Izvorul Domogled 2, Spații verzi – Pavilionul 12, Izvorul Venera și Teatrul de Vară. Primăria trebuie acum să organizeze licitațiile pentru execuție.

About Post Author