Avertizări meteo, cu ninsori și rafale de 100 – 120 km / oră la munte

ninsori

Vremea se răcește în vestul țării și urmează câteva zile cu vânt puternic. În zona înaltă va ninge viscolit, iar pe creste rafalele pot ajunge la 100 – 120 km/ h.

A intrat în vigoare o avertizare meteo, care va expira luni, 28 decembrie, la ora 10. În sudul Banatului, temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când vor fi mai ales ninsori și lapoviță.

De duminică, 27 decembrie, vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului. Local va atinge la rafală viteze în general de 50-55 km/h. În zona montană pe spaţii restrânse este posibil să se formeze polei sau ghețuș.

În Caraș-Severin și în zona montană din sudul județului Hunedoara va fi valabil, în intervalul 27 decembrie, ora 6 – 28 decembrie, ora 10, un cod galben. Acesta vizează intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol. În special la altitudini de peste 1.700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80-90 km/h. Pe creste va atinge 100-120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în zona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 55-65 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.