Avertizare de călătorie pentru Spania. În iulie se anunță greve în aeroporturi

spania

sursa foto: https://www.costabravalifestyle.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care intenţionează să călătorească în Spania în luna iulie. Se anunță grevă la compania EasyJet, ceea ce înseamnă că ar putea apărea blocaje majore pe aeroporturi.

Câteva sindicate au anunţat, pentru mai multe perioade din luna iulie, o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene EasyJet. Potrivit unui comunicat al MAE, greva este anunţată în intervalele 1 – 3 iulie, 15 – 17 iulie şi 29 – 31 iulie, la cele trei baze din Barcelona, Palma de Mallorca şi Malaga.

„În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor”, transmite MAE.

Românii pot solicita asistenţă consulară la Consulatului General al Românei la Madrid, la numărul +34 91.734.4004. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

MAE recomandă, de asemenea, consultarea paginilor de Internet https://www.easyjet.com/en, http://madrid.mae.ro și www.mae.ro.

About Post Author