Avem flori noi, să vadă ceva frumos lumea, când va ieși în oraș. De ce ar trebui să patruleze Poliția Locală

poliția locală

Avem aranjamente florale în centrul Timișoarei, dar asta nu înseamnă că trebuie să dăm buzna să le vedem. Primarul speră că Poliția Locală va veghea la respectarea regulilor de distanțare, însă foarte probabil nu va putea da dispoziții în acest sens.

Angajații Horticultura au muncit din greu zilele trecute, pentru a colora centrul Timișoarei. Au plantat sute de mii de răsaduri și au amplasat arcade și „inimioare” cu ghivece de petunii. Nu e vorba de vreun festival floral ad-hoc, ci de adaptarea la vremuri, explică primarul. Mai ales în condițiile în care Timfloralis a fost anulat.

„Oamenii îmi reproșau că îmi arde de festivalul florilor acum și că noi cheltuim bani. (…) Ne-am pregătit pentru acest festival, florile nu îți apar peste noapte. Societatea primăriei, Horticultura, a cultivat flori cu destinația festivalul florilor, ele au fost crescute în sere și evident că nu s-a apucat nimeni să le distrugă. Acum mai au puțin timp pe piață în care ar putea fi utile. Normal că nu am luat decizia de a le distruge, ci am luat decizia de a le folosi pentru oraș, pentru sufletele timișorenilor (…) Ni s-a părut firesc ca atunci când lumea va ieși în oraș, și nu trebuie să creeze aglomerații atunci când iese în oraș, să vadă ceva frumos în jur. Elementele de înfrumusețare sunt și aceste aranjamente care acum sunt făcute ca să nu aruncăm florile”, spune acesta.

„Poliția Locală va patrula așa cum s-a întâmplat întotdeauna”

După 15 mai, România va intra în stare de alertă, iar o parte din restricții ar fi putea fi relaxate. Edilul șef are și soluții pentru cazul în care oamenii se vor înghesui prin centru. „Ne vom bucura sufletele, ne vom încânta privirile văzând aceste aranjamente (…) evident, și cu măsuri luate, dacă vorba bună nu este suficientă, pentru a preîntâmpina crearea de aglomerații în jurul lor. Vom avea Poliția Locală, sper, din nou, sub comanda noastră, a primăriei, a mea ca primar. Desigur că Poliția Locală va patrula așa cum s-a întâmplat întotdeauna și cu polițiști în uniformă și în civil prin toată această zonă și va interveni dacă va fi cazul astfel încât să se respecte regulile care se vor fixa la nivel național pentru perioada post-15 mai”, explică primarul.

Edilul șef al Timișoarei s-ar putea să mai aibă de așteptat un pic până să aibă sub comanda sa Poliția Locală. Pe durata stării de urgență, aceasta se află sub coordonarea Ministerului de Interne. Unde e foarte posibil să rămână și în starea de alertă. Cel puțin așa prevăd măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, propuse de MAI. Printre cele care ar putea fi menținute este și „coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță de către inspectoratele pentru situații de urgență și a Poliției Locale de către Ministerul Afacerilor Interne”.

About Post Author