31 martie 2020

AVE nu există, dar are întâlniri cu ministrul Transporturilor, la care Robu nu merge, și e ținta ironiilor unui deputat PSD

ave

Alianța Vestului nu există, dar are discuții oficiale cu ministrul Transporturilor. Fără Nicolae Robu, care n-a mers la Cluj, fiindcă întâlnirea nu era de interes pentru Timișoara. Între timp, deputatul PSD de Cluj Horia Nasra își continuă fixația pe ceva inexistent.

Vineri, 14 februarie, Ministerul Transporturilor a anunțat, pe Facebook, agenda publică a ministrului Lucian Bode. La ora 10, acesta avea programată, la Cluj, o „întâlnire de lucru cu reprezentanții Alianței Vestului (primarii municipiilor Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timișoara”.

Nicolae Robu a primit invitația, dar n-a onorat-o. „Nu a fost o acțiune AVE, de fapt, că era numai zona de interes pentru Oradea – Cluj (…) Ce știu eu este că s-a discutat, la Ministerul Transporturilor, să se anunțe obiective de importanță majoră pentru Cluj și Oradea, în prezența ministrului Transporturilor, la Cluj. Am fost invitat, a fost invitat și colegul Falcă, dar noi nu existăm juridic încă. Nu m-am dus, pentru că vom avea o acțiune în oglindă la Timișoara, în prezența domnului ministru. Evident, și eu îi invit pe colegi, dacă vor să vină și ei. În mod sigur vom fi prezenți eu și colegii arădeni, Gheorghe Falcă și Cătălin Bibarț”, a explicat edilul.

AVE nu există, dar un deputat PSD insistă

În ultimul plen din 2019, CL Timișoara a votat statutul și actul constitutiv ale AVE, refăcute după Codul Administrativ. A fost primul legislativ local din cele patru implicate care a făcut acest lucru. Înființarea oficială a Alianței Vestului a fost întârziată de apariția, în vara trecută, a noului Cod Administrativ. Celelalte trei consilii locale trebuie să aprobe și ele documentația refăcută.

Între timp, deputatul PSD Horia Nasra insistă că AVE costă bugetele locale sute de mii de euro și vorbește de un „PR politic electoral”. „Clujenii, timișorenii, orădenii și arădenii plătesc anual, fără a fi consultați, un PR politic electoral pentru patru primari liberali, fără nicio realizare comună, intitulat «alianța vestului» (…) având în vedere întâlnirea celor patru primari, din Cluj-Napoca, în prezența ministrului transporturilor, le solicit să anunțe punctual ce își propune această alianță politică: câți kilometri de autostradă și de cale ferată care să lege cele patru orașe, cu prezentarea aproximativă a costurilor aferente și a termenelor de execuție. Nu ne interesează proiecte fanteziste, precum Robu care se teleportează la Bolojan și Falcă care vine la Boc printr-un tunel sub Apuseni”, comentează ironic social-democratul.

Noroc că a făcut guvernul PSD autostradă…

Dincolo de faptul că, repetăm, AVE nu există oficial și, deci, nu adună cotizații, până să precizeze cei patru primari liberali ce planuri, n-ar fi rău ca însuși Horia Nasra să prezinte realizările din infrastructură ale guvernului PSD, din perioada 2017-2019. La fel ca liberalii: câți kilometri de autostradă și cale ferată s-au făcut.

Altfel, dacă Robu nu s-a dus la Cluj, întrebarea este dacă Boc va veni la Timișoara. Oricum, primarul orașului de pe Bega nu vede vreo problemă în absența sa de la întâlnirea de vineri. „Nu suntem deloc dezbinați. Nu, chiar suntem foarte uniți și avem și relații interpersonale foarte bune”, conchide Robu.

1 thought on “AVE nu există, dar are întâlniri cu ministrul Transporturilor, la care Robu nu merge, și e ținta ironiilor unui deputat PSD

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: