Avarie… digitală. Primăria Timișoara, lăsată fără site de Expertissa, după 20 de ani. UPDATE

Expertissa

Site-ul Primăriei Timișoara nu poate fi accesat de aproape 24 de ore. Totul este cauzat de „probleme de natură juridică” în relația cu firma care se ocupa de întreținere. Contractul între cele două părți a expirat și nu a mai fost înnoit.

„În urma unor probleme de natură juridică apărute cu furnizorul de mentenanță, o parte din serviciile online ale Primăriei Municipiului Timișoara nu pot fi accesate. Facem toate demersurile necesare către furnizor pentru a restaura accesul și lucrăm să oferim cât mai curând o platformă online modernă și ușor de utilizat”, a transmis, sâmbătă după-amiază, PMT.

Pagina de internet a municipalității, unde se găseau toate informațiile legate de activitatea administrației locale, inclusiv HCL-uri și proiecte, nu poate fi accesată de aproape 24 de ore. Anunțul pentru cei care încearcă să intre este că „acest cont a fost suspendat”. Între temă, a fost realizată, in house, o variantă de avarie, care poate fi accesată AICI.

„Iubirea” cu Expertissa s-a încheiat prost

De site-ul PMT s-a ocupat, timp de aproape 20 de ani, încă de pe vremea primului Gheorghe Ciuhandu, firma Expertissa. În 3 august 2021, Primăria Timișoara a semnat un nou contract pentru „întreținerea și dezvoltarea portalului PMT”, cu aceeași societate. Valoarea acestuia era de peste 121.000 lei, cu TVA. În contract era inclusă o sumă lunară de 4.658 lei, cu TVA, ca abonament, respectiv încă puțin peste 65.000 lei, reprezentând servicii la cerere (extra-abonament).

Durata contractului a fost de 12 luni, începând cu data menționată în ordinul de începere. Ce neînțelegeri au fost între cele două părți, dacă s-a ajuns la blocarea accesului pe pagina oficială, urmează să aflăm. Expertissa ar fi trebuit să predea către PMT, la finalul contractului, accesul la site și tot ce presupun întreținerea acestuia.

Una dintre prioritățile actualei administrației este legată de digitalizarea și transparența în relația cu contribuabilii.

UPDATE: Site-ul PMT a revenit la normal, după aproape 24 de ore.

About Post Author