Avans spectaculos la împingerea chesonului de la Solventul / VIDEO

solventul

captură video: frameD Future Productions

În urmă cu mai bine de o lună, împingerea chesonului de la viitorul pasaj Solventul a fost suspendată, din cauza unei surpări de teren. Lucrările au fost reluate ulterior și au avansat vizibil. Nu au mai fost incidente, iar soluția găsită în luna ianuarie pare să fi fost cea potrivită.

Duminică, 26 ianuarie, o bucată de pământ s-a surpat între șinele de cale ferată, pe traseul chesonului de la Pasajul Solventul. „A apărut o surpare a terenului între liniile CF Rampă Veche și CF Rampă Mare. În 27 ianuarie s-a întrunit o comisie mixtă formată din antreprenor, beneficiar, supervizor, reprezentanții CNCFR SA – SRCF Timișoara, pentru a stabilii condițiile de lucru în siguranță a execuției pasajului”, transmitea CFR Infrastructură.

Proiectantul a dispus, printr-o dispoziție de șantier, anumite modificări, iar împingerea chesonului a fost reluată peste câteva zile, sub o monitorizare mai atentă.

Imaginile surprinse din dronă de unul dintre cei care urmăresc dezvoltarea proiectelor de infrastructură din Timișoara arată un progres spectaculos înregistrat în ultima lună.

Împingerea trebuie să fie gata în primăvară

Chesonul este o structură din beton care arată ca o casetă, are 70 de metri lungime și 28 metri lățime și va fi împins pe sub 10 linii de tren, spre Calea Bogdăneștilor. Operațiunea a început în decembrie și se va încheia în această primăvară, dacă totul merge conform planului.

Pasajul Solventul va avea o lungime de 87 metri, cu șosea cu două benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete și va asigura legătura între Dâmbovița și Ronaț. Construcția costă 132 de milioane de lei. Din aceștia bani, 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul Anghel Saligny.

Lucrează aici asocierea formată din Spic Internazionale (Italia), Pod-Proiect (Iași), Sylc Con Trans (Arad), Arcada Company (Galați), Conextrust (Bacău), Teoval & Co (Iași), FDF Electric Grup SRL (Iași), ISPCF (București), Radaria (Galați) și SC Yda Proiect Consulting SRL (Iași).

Primăria a predat către constructor amplasamentul de la Pasajul Solventul la jumătatea lunii decembrie 2021. Termenul de execuție era de 26 luni, din care două luni proiectare.

About Post Author