Autostrada de biciclete de 20 de milioane de lei are două oferte. Documentația va fi făcută în patru luni

autostrada de biciclete

Primăria Timișoara a scos la licitație, în ianuarie, studiul de prefezabilitate pentru autostrada de biciclete. A primit și două oferte, pe care trebuie acum să le evalueze și să anunțe câștigătorul. Vorbim despre aproximativ 17 kilometri de piste.

Primăria Timișoara a scos la licitație, în ianuarie, servicii de proiectare pentru„Amenajare autostradă pentru biciclete, pe relația E-V, respectiv pe relația N-S”, faza studiu de prefezabilitate. Acesta trebuie să includă studiu topografic și studiu geotehnic, iar firma trebuie să facă și documentația pentru obţinerea acordurilor şi avizelor stabilite prin certificatul de urbanism. Suma maximă oferită este de 100.000 lei.

Se pun la bătaie peste 20 de milioane de lei

„Acest proiect va ajuta la încurajarea circulației cicliste, reducându-se astfel nivelul de poluare și îmbunătățind viețile tuturor locuitorilor. În prezent, rețeaua e ciclism este insuficient dezvoltată din punct de vedere al calității și al suprafeței. Ca atare, nu oferă condiții de siguranță pentru deplasarea cu bicicleta”, scrie în tema de proiectare. Pistele nou vor fi de la nord la sud, pe aproximativ 8 km, respectiv de la est la vest, pe 9,5 km. Lățimea acestora va fi de maximum patru metri. Costurile estimate pentru realizarea autostrăzii de biciclete sunt de 20,8 milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 4,3 milioane de euro. „Benzile pentru biciclete ar urma să fie construite separat de fluxul de trafic auto, oferind condiții de siguranță utilizatorilor”, mai precizează tema de proiectare.

Citește și: Cinci oferte pentru extinderea rețelei de piste de biciclete. Primăria dă până la 150.000 de euro

Ofertele pentru autostrada de biciclete au putut fi depuse până în 27 februarie. După ce s-a tras linie s-a constatat că sunt două: de la Hentza Business SRL, o firmă din Voluntari, județul Ilfov și de la asocierea Drum Pod Invest (Iași) – Eco Geo Prest (Bacău) – Arabona Project (Timiș). Evaluarea lor trebuie făcută cel târziu până în 28 august. Termenul de realizare a documentației este de 120 zile.

About Post Author