Autobuze murdare, șofer care fumează. OPC a verificat două firme de transport persoane / FOTO

OPC

foto: CJPC Timiș

Control al comisarilor de la Protecția Consumatorilor la firme de transport persoane în Timișoara. „Peisajul” găsit a fost dezolant: mizerie, scaune rupte, rugină și chiar un șofer care fuma în cursă. Două autobuze au fost trase pe dreapta.

„În urma unor acțiuni de verificare desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș, la Autotim SA și Superimposer SR., din Timișoara, parte a unei tematici naționale de control, referitoare la modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, în cazul serviciilor de transport de persoane, au fost constatate diverse abateri de la legislație. Comisarii CJPC Timiș au aplicat, în consecință, trei amenzi contravenționale în cuantum de 27.000 lei și au dat două avertismente”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar șef adjunct CJPC Timiș.

Potrivit aceleiași surse, până la remedierea deficiențelor, două autocare, câte unul de la fiecare firmă, au fost oprite din curse.

Neregulile sancționate de OPC

  • absența informărilor asupra traseului (stațiile de oprire), a orarului și prețurilor aferente
  • lipsa condițiilor igienico-sanitare de transport (murdărie, scaune cu tapițerie pătată, ruptă, depuneri alimentare vechi și pământ/nisip în spațiul despărțitor șezut-spătar), în vehicul, inclusiv în spațiul destinate conducătorului acestuia
  • surprinderea șoferului în timp ce fuma, în interiorul spațiului, la volan, în timpul călătoriei
  • existența ruginii pe elementele interioare ale vehiculului, a plafonierei pătate și a scaunelor cu tapițerie pătată, în sala de așteptare
  • neasigurarea mijloacelor de protecție împotriva accidentelor și a trusei de prim ajutor

About Post Author