18 ianuarie 2021

AUR sau despre atei, patrie și multiculturalism ca „plagă neomarxistă”

aur

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor intră în Parlament și este surpriza alegerilor generale din 2020. Are un program politic în care acuză încălcarea suveranității statului român și are patru principii pe care se bazează: patrie, familie, credință și libertate.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a înființat în septembrie 2019. Fondatorul său este George Simion, cel care a înființat platforma Acțiunea 2012, care militează pentru unirea cu Republica Moldova. Co-președinte este Claudiu Târziu, susținător al Coaliției pentru Familie și promotor al referendumului din octombrie 2018.

Programul AUR a fost modificat ultima dată la începutul anului 2020, iar unul dintre primele lucruri enunțate este atacul la care e supus statul român, din partea actualelor partide, care vor să impună „forme de federalizare internă sau externă”.

„Vei ști care e identitatea ta etnică, lexicală și istorică”

„Patria este țara tatălui, dacă ascultăm etimologia cuvîntului, pe cînd limba nativă este limba vorbită de mamă. Reperele acestea sînt fixe și cu neputință de confundat. Uită-te de unde îţi vine tatăl și vezi ce limbă vorbește mama: atunci vei ști care e identitatea ta etnică, lexicală și istorică (…) Sîntem un tot organic înlăuntrul unei matrici în care principalele liante sînt limba, credinţa şi etnia. Acolo unde aceste trei trăsături sînt puse sub semnul întrebării, acolo naţiunea română îşi pierde sensul”, scrie, după vechea ortografie, în programul politic.

De altfel, în seara alegerilor, George Simion și Claudiu Tîrziu s-au declarat categoric „împotriva globaliștilor”, spunând că sunt „radicali, cu patrioții”. Totuși, pe plan extern, AUR susține că „drumul României nu poate avea decât o direcție: Europa”, dar altfel. „Actuala conjunctură politică europeană reprezintă o șansă extraordinară pentru țara noastră de a deveni lider economic, lider de opinie și principal partener al proiectului european în Europa Centrală și de Est. Viitorul țării noastre este strâns legat de viitorul Uniunii Europene. Tocmai de aceea este foarte important ca România să participe activ la reconfigurarea proiectului european, prevăzută de Bruxelles în viitorul apropiat”, mai este notat în programul politic.

„În concepția AUR nu există teme tabu”

Documentul oficial AUR include, la grămadă, noțiuni precum iubire și libertate, dar și respingerea categorică a unor categorii precum pro-occidentalii, ateii sau minoritățile sexuale.

„Libertatea de a spune ce crezi, de a gîndi cum te îndeamnă conștiința și înlesnirea de a te purta conform conștiinței tale sînt însușiri sine qua non ale ființei umane. În concepția A.U.R. nu există teme tabu al căror conținut să justifice interdicția, cenzura sau boicotul mediatic”, scriu ideologii AUR. Libertățile individuale au însă limite bine stabilite.

„Curentele de corectitudine politică, ideologia de gen, egalitarismul sau multiculturalismul sunt forme camuflate ale plăgii neomarxiste. Niciun dialog nu se poate lega cu cei care, sub falsul paravan al combaterii discriminărilor, care ajung să distrugă ierarhiile și valorile pe care secole de tradiție le-au ridicat cu răbdare și dragoste”, este precizat în același document.

Creștinii sunt persecutați

AUR își va îndeplini toate obiectivele prin „apărarea credincioșilor care au curajul să își asume public că sunt creștini”, invocând unirea românilor „în numele Lui Dumnezeu”:

„În concepţia AUR, ateismul este o rătăcire ivită din aroganţa celor care îşi închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice. Cum tot la fel AUR este împotriva campaniei de persecuţie la care e supus creştinismul în ultimele decenii. AUR se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”, mai spun George Simion & co. (sursa foto: www.facebook.com)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: