Au „răsărit” stâlpii nocturnei de la baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu / FOTO

baza sportivă

Pe șantierul de la baza sportivă de lângă stadionul „Dan Păltinișanu” s-a lucrat în ritm susținut în cele aproape patru săptămâni, de când a fost obținută autorizația de construire. Totul ar putea fi mai repede de nouă luni.

„Închei acest an cu o vizită pe șantierul bazei sportive de pe str. Costică Rădulescu. După luni de lupte pentru a reporni proiectul, am constatat cu bucurie că, în timp scurt, antreprenorul care execută contractul face eforturi pentru a finaliza lucrarea înainte de cele nouă luni impuse prin contract. Au fost ridicați stâlpii pentru nocturna terenului de handbal/baschet, iar la început de 2022 vor fi montați și stâlpii pentru nocturna terenului de fotbal. Este săpată fundația clădirii vestiarelor și a camerelor tehnice, fierul este pregătit, este pregătită fundația pentru tribună, terasamentul pentru montatea gazonului artificial fiind gata pentru stratul final și așteptarea covorului sintetic”, anunță viceprimarul Cosmin Tabără.

Baza sportivă care va fi construită pe un teren de 14.000 mp, pe strada Costică Rădulescu, aproape de Stadionul „Dan Păltinișanu”, are autorizație de construire doar de la începutul lunii decembrie. Ea va prima ridicată de la zero la Timișoara după 1989. Contractul de execuție a fost atribuit în toamna lui 2020, pentru 5,9 milioane de lei, cu TVA, către TPS Engineering & Asociații, o firmă din Remetea Mare, cu subcontractanții Concrete & Design Solution SRL și Constructim SA.

Banii vin de la Compania Națională de Investiții. Baza sportivă va avea teren de joc standard, instalație de nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Va fi amenajat, de asemenea, un teren mic, de 20/40 mp, pentru minifotbal, baschet sau handbal.