Ați luat amendă în pandemie, din cauza PLF? Primiți banii înapoi

PLF

foto: Arhivă

Ați luat amendă în pandemie, pentru că nu ați completat formularul digital de intrare în România (PLF)? Acum vă puteți recupera banii. Poate dura până la 45 de zile.

Ministerul Dezvoltării a publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabilește procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani reprezentând amenzi contravenționale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

„Cetățenii sancționați contravențional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu, în vederea restituirii sumelor achitate, în termen de 90 de zile (cu începere din 17 august – n.r.), transmite ministerul.

Cererile trebuie însoțite de procesul- verbal de constatare a contravenției și documentul de plată. Ele pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spațiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale, sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale. Termenul de soluționare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora.

În cazul celor care au primit amenzi pentru necompletarea formularului PLF, dar nu le-au achitat, acestea se anulează și se scad din evidențele organelor de executare, fără a fi nevoie de depunerea cererii completate.

Formularul care trebuie completat poate fi găsit AICI.

About Post Author