Atelier gratuit de film documentar pentru adolescenți. Cum poți să te înscrii

film documentar

sursa foto: www.careerguide.com

Tinerii cu vârste între 14 și 19 ani pasionați de filme sunt așteptați să se înscrie la atelierul de film documentar Point & Shoot. Opt dintre ei vor putea învăța de la profesioniști cum se „scrie” o poveste văzută prin aparatul de filmat.

Atelierul, organizat de Asociația One World Romania, se va desfășura în perioada 5 – 9 octombrie, la Sala StudioArt, pe str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8. Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști români cu experiență. Este vorba despre Cristina Haneș, regizoare și producătoare de film documentar, și Dragoș Hanciu, regizor de film și director de imagine.

Adolescenții vor putea învăța noțiuni de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. „Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal”, transmit organizatorii.

Cei interesați se pot înscrie AICI, până în 25 septembrie. Elevii trebuie să aibă cont Google, prin crearea unei adrese de e-mail. Nu există taxă de înscriere sau de participare, iar organizatorii vor asigura mesele de prânz.

About Post Author