Atac la Grindeanu și Nica. Drulă: Pentru că vorbim de ticăloșii, mă duce gândul la un faimos politician local

grindeanu

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu și Alin Nica reprezintă perfect incompetența cu care PSD și PNL guvernează România. Cătălin Drulă n-a făcut deloc economie de vorbe grele, mai ales în ceea ce-l privește pe succesorul lui de la Ministerul Transporturilor.

„Pentru că vorbim de ticăloșii, mă duce gândul automat la un faimos politician local, la Sorin Grindeanu. Este un exponent de bază al unei guvernări dezastru, un om căruia nu-i pasă de infrastructură, un om care nu e în stare să-și ducă acest mandat de ministru (…) A reușit să oprească și singurul proiect prin care trăgea bani din PNRR, Autostrada A3, să anuleze și să rezilieze mai mult decât a dat în lucru și să căpușeze aparatul de stat cu incompetenți și cu sinecuri”, a spus Drulă.

El a enumerat proiectele de infrastructură din vestul României pe care le vede compromise de incompetența lui Grindeanu. Este vorba despre sectorul lipsă din Autostrada A1, drumul de mare viteză Craiova – Lugoj, drumul de legătură cu A1 sau Centura Timișoara Vest. Drulă prevede un viitor sumbru și pentru Centura de Sus: „Rezultatul îl vedem azi, cu nenumărate probleme în teren, un constructor ajuns în pragul falimentului și o administrație la nivelul Ministerului Transporturilor care nu este în stare să rezolve acest proiect și vom rămâne cu schelete de beton părăsite mulți ani de acum înainte”.

„Maxim ar putea să fie primar de sat”

Noul președinte al USR l-a „înțepat” și pe președintele CJ Timiș, cu referire la drumul spre Giarmata. „E aceeași jale. Alin Nica e un incompetent care maxim ar putea, și nici acolo probabil, să fie primar de sat și care își bate joc și de acest proiect, reziliat, nerelicitat. E povestea guvernării PNL – PSD: nici nu pot, nici nu vor, nici nu-i interesează și atunci nu au de unde să fie rezultate. Dar suferința este a noastră, a cetățenilor care avem dreptul la mai bună guvernare”, a continuat Drulă.

Întrebat cum ajută el Timișul, pe care îl reprezintă în Camera Deputaților și pe unde nu vine foarte des, Cătălin Drulă spune că, în ultimii ani, a avut responsabilități mari la București. Dar face tot ce poate să ajute.

„Am fost ministru al Transporturilor, acum sunt președintele USR național, ceea ce mă face să-mi desfășor mai ales activitatea acolo de unde se coordonează lucrurile la nivel național, în capitala țării. Dincolo de asta, casa mea politică este USR Timiș. A fost dintotdeauna (…) Avem în continuare o relație foarte-foarte strânsă, și atât când eram în guvern, și acum, când suntem în opoziție, încercăm să sprijinim pe colegii noștri care fac politică și administrație în Timiș cu tot ce au nevoie și să ne asigurăm că nu sunt afectați de faptul că noi suntem în opoziție. Ne luptăm pe canale formale și informale astfel încât interesul cetățenilor să primeze”, a răspuns președintele USR.

About Post Author